Filter:
 

Portefølje

R

Brian Mikkelsen og Tommy Ahlers har lige kørt 200 iværksættere i grøften

Regeringen har lyttet mere til sit forenklingsudvalg end til vidnesbyrd fra virkelighedens iværksættere. Det står klart torsdag eftermiddag, efter regeringen og Dansk Folkeparti har indgået det snævrest mulige forlig om fremtidens erhvervsfremmesystem.

Dagens snævre forlig mellem regeringen og DF betyder, at statens målrettede tilskud på 200 mio. kr. årligt til iværksættervirksomheder via de 4 private innovationsmiljøer efter 2018 centraliseres hos hhv. Vækstfonden i Hellerup og Innovationsfonden i Århus. 

Lars Stigel, direktør i innovationsmiljøet CAPNOVA og formand for FOIN (foreningen af Innovationsmiljøer) kritiserer skarpt regeringens beslutning, som er sket på et usagligt grundlag. 

Regeringen overhører iværksættermiljøet

Beslutningen kommer på trods af, at 200 højteknologiske iværksættere tidligere på måneden udtrykte stor opbakning til innovationsmiljøerne.

”Regeringen svigter de højteknologiske iværksættere ved at nedlægge innovationsmiljøerne, der udfylder et vigtigt hul i markedet. 83% af iværksætterne mener, det vil skade fremtidige iværksættere, hvis miljøerne forsvinder. Dem har erhvervsminister Brian Mikkelsen og forskningsminister Tommy Ahlers lige kørt over,” udtaler Lars Stigel.

De sidste 5 år har innovationsmiljøerne tiltrukket 5,7 mia. kr. i privat kapital til unge højteknologiske startups i hele landet. Men efter 2019 er det fortid.

Innovationsmiljøer nedlægges på forkert grundlag 

Regeringens beslutning sker med afsæt i Forenklingsudvalgets rapport, hvor det påstås, at egenkapitalinvesteringer fra miljøerne gør det vanskeligere for virksomhederne at tiltrække investorer senere hen. 

Men det er lodret forkert viser FOIN’s undersøgelse.  Hele 61% af iværksætterne vurderer derimod, at innovationsmiljøernes investering gør det lettere at tiltrække private investorer. Det ærgrer Lars Stigel, at der ikke er blevet rettet op på misforståelsen: 

”Forenklingsudvalget er mildt sagt ikke i øjenhøjde med iværksætterne, og der har været utallige støtteerklæringer fra iværksættere til innovationsmiljøernes indsats. Desværre har de talt for døve øren i det politiske system. Regeringen og DF har lige lukket en ordning, som skaber danske vækstvirksomheder, på et forkert grundlag”.