Filter:
Branche:

Udvalgte exits

Cases

 
M

Medicoselskab eksporterer til 40 lande

BioCare Copenhagen har specialiseret sig i mikrobielle organismer, og selskabets produkter er blandt andet baseret på forskning fra Rigshospitalet. Allerede 3½ år efter investeringen i selskabet ønskede iværksætterne at købe Borean ud. Selskabet havde på denne korte tid opnået en omsætning på over 30 millioner kroner om året.

I dag eksporterer Biocare Copenhagen til 40 lande og har mere end fordoblet sin omsætning med en ebitda på over 17 mio kroner. Selskabet har været markedsleder i Danmark siden 2012 med en markedsandel på 69 % i 2017.

Biocare blev udnævnt til Gazelle-virksomhed i 2016 og blev i slutningen af 2017 solgt til DSM; en global forskningsbaseret virksomhed inden for sundhed og ernæring. Denne succeshistorie skyldes – ud over den fremragende forskning fra Rigshospitalet – iværksætternes kendskab til markedet. De havde prøvet det før og ønskede at skabe endnu en probiotika-forretning.

 

Søren Thomsen, CEO for Biocare Copenhagen

Uden Borean havde vi haft svært ved at rejse kapital på så tidligt et tidspunkt.

Et erfarent team, der har en dyb indsigt i det marked, de opererer i, er ét af de kriterier, der vejer tungt, når Borean vurderer en investeringscase. Adm. direktør og tidligere bestyrelsesformand i Biocare Copenhagen, Thor Jespersen, udtaler:

”Vi var ikke i tvivl, da Søren Thomsen og Jesper Gantzel henvendte sig til os med idéen om Biocare. De havde arbejdet i markedet i en årrække og ønskede nu at starte deres egen virksomhed. Udviklingen i Biocare er gået meget stærkt, og det skyldes uden tvivl Søren og Jespers store erfaring og kendskab til markedet. I Borean er vi er meget tilfredse med denne investering”.

Uden Borean var det svært at rejse kapital

Biocare Copenhagen var glade for, at Borean Innovation valgte at satse på virksomheden. Det fortæller virksomhedens direktør, Søren B. Thomsen:

”Vores forretningsidé blev mødt med stor interesse fra Boreans side, og der har gennem hele forløbet været et meget konstruktivt samarbejde. Uden Borean havde vi haft svært ved at rejse kapital på så tidligt et tidspunkt”, siger Søren Thomsen og fortsætter:

”Innovationsmiljøerne er en vigtig brik i hele erhvervsfremmesystemet, og Borean spiller en stor rolle inden for life science-branchen, hvor det er svært for biotekselskaberne at rejse kapital i den helt tidlige fase.”

Fakta om Biocare Copenhagen

Stiftet: 2012

Medarbejdere: 10

Direktør: Søren B. Thomsen

Biocare Cph opnåede en årlig omsætning på 30 millioner kroner ved udgangen af de 3½ år, Borean var investor. Investering ved etablering i 2012. Exit i 2015.

Portefølje