Filter:
 

Portfolio

A

Borean Innovation sælger kapitalandele i Pesitho ApS

BOREAN Innovation investerede i december 2018 i iværksættervirksomheden, Pesitho ApS. Borean skulle medvirke til at sikre udviklingen af et solpanelbaseret mikrokøkken, der kan anvendes i områder, hvor adgang til elforsyningen er begrænset, og som har en så lav pris, at nødhjælpsorganisationer vil kunne udbrede det i større antal. 

Konceptet er nu testet med stor succes i Uganda og Myanmar, hvor erfaringerne er brugt til at færdigudvikle løsningen, som hedder ECOCA: Solpanelet genererer elektriciteten, der opbevares i det indbyggede batteri, og giver strøm til gryden.  Kogeenheden er lille, let og intuitiv i daglig brug, og den højt isolerede gryde, holder maden varm i timevis. Batteriet er tilstrækkeligt til at sikre, at køkkenet kan anvendes i flere timer efter mørkets frembrud.

Pesitho er nu parate til at skalere virksomheden og har fundet nye investorer, som er klar til at hjælpe med den næste fase. Thorben G. Nielsen, direktør i Pesitho, siger: ”Vi har været meget glade for samarbejdet med Borean Innovation – og uden dette var vi ikke nået så langt, som vi er i dag”.

Henning Klausen, investeringschef hos Borean Innovation og nu tidligere bestyrelsesformand i Pesitho, siger: ”Jeg har virkelig nydt samarbejdet, og der har været en god kemi med de 3 iværksættere Simon Buss la Cour, Marco Tinggaard og Thorben G. Nielsen. De er særdeles dedikeret til virksomheden, og arbejder meget målrettet for at skaffe strøm til verdens fattigste. Pesitho er nu klar til næste fase, som jeg er overbevist om også bliver succesfyldt”.