Filter:
 

Portfolio

P

Innovationsmiljøerne leverer super resultat for 2017

Med 1,3 milliarder kroner i tiltrukket ekstern kapital til porteføljeselskaberne blev 2017 et flot år for de fire danske innovationsmiljøer.

Performanceregnskabet for innovationsmiljøerne er netop udgivet, og her stilles skarpt på de fire innovationsmiljøers samlede resultater i 2017. 

Tilbageløbet fra de statslige investeringer og den eksterne tiltrukne kapital er nøgleindikatorer for innovationsmiljøordningen, og på begge parametre var det et godt år for innovationsmiljøerne. Udover de 1,3 milliarder kroner i tiltrukket ekstern kapital, så blev det også til en tilbagebetaling af de statslige investeringer på 66,8 mio. kr. Det er det næsthøjeste tilbageløb i innovationsordningens 20-årige historie.

- Det er fremragende for både virksomhederne og samfundet omkring dem, at der er skabt så god værdi i 2017. Udviklingen af nye videnstunge virksomheder tager tid, og de resultater der vises i 2017, er opnået på baggrund af innovationsmiljøernes investeringer over den seneste årrække. Det kræver hårdt arbejde og stor tålmodighed, når man skaber levedygtige virksomheder ud af risikovillige investeringer, siger Lars Stigel, formand for Foreningen for Innovationsmiljøer i Danmark (FOIN) og direktør i CAPNOVA og fortsætter:

- Når porteføljeselskaberne har tiltrukket 1,3 milliarder kroner fra private investorer, så vidner det om, at det er nogle yderst spændende og lovende virksomheder, der er i innovationsmiljøernes portefølje. Det er virksomheder, som uden innovationsmiljøernes hjælp ikke havde set dagens lys, men som nu vækker interesse hos både nationale og internationale private investorer, siger Lars Stigel.

Investeringer giver mulighed for større ambitioner

I performanceregnskabet for innovationsmiljøerne ses de gode resultater bl.a. hos fire danske startups, som er eksempler på succesfulde virksomheder:

  • CathVision er stiftet i 2010 af Mads Emil Matthiesen. CathVision udvikler teknologi, der kan optimere behandling af hjerteflimmer. De har netop udvidet med datterselskab i USA og forventer at introducere en endelig markedsprototype i 2020. www.cathvision.com
  • ClearView Trade, som er stiftet i 2014 af Morten Øllgaard Jensen, Michael Boyum og Niels Stenfeldt, har med udviklingen af it-løsningen Eksportportalen.dk digitaliseret internationale handelsprocesser og er nu i gang med international ekspansion. www.clearviewtrade.com
  • Merus Audio blev stiftet af Hans Hasselby-Andersen og Mikkel Høyerby i 2010. Virksomheden udviklede energieffektive mini-lydforstærker til et marked, der senere hen eksploderede fra 1,5 mio. til 70 mio. solgte højtalere. Siden er Merus Audio blevet opkøbt af tyske Infineon Technologies, der har en omsætning på 53 mia. kr. www.merus-audio.com
  • OrderYOYO er stiftet i 2014 af Thor Angelo. Med muligheden for egen unikke bestillingssystem, gør virksomheden det muligt for mindre restauranter at have et alternativ til madportaler som mellemmand. De har allerede fat i det danske, engelske og irske takeaway-marked, og snart åbnes der op for det tyske marked, som er Europas andenstørste. www.orderyoyo.com 

Udfasning af ordningen

Der blev den 24. maj 2018 indgået en aftale mellem regeringen og Dansk Folkeparti om forenkling af erhvervsfremmesystemet. Som led i aftalen blev det besluttet, at de statslige bevillinger til innovationsmiljøerne udfases i løbet af 2019. Det forventes, at der i 2019 tages stilling til den fremtidige forvaltning af de statslige investeringer foretaget af innovationsmiljøerne.

Kontaktinfo

Lars Stigel, formand for FOIN og direktør i CAPNOVA A/S
Mob.: +45 2672 3300 / Mail: ls@capnova.dk

Download performanceregnskabet her